Κυριακή, 18 Δεκεμβρίου 2011

ΓΟΝΙΜΕς ΜΕΡΕς


Κάθε γυναίκα γνωρίζει πως οι γόνιμες μέρες είναι περίπου στη μέση του κύκλου.

Όμως όταν το ζευγάρι αποφασίσει να κάνει παιδί, η σύλληψη δεν μπορεί να γίνει στο περίπου.

Πώς υπολογίζουμε τις γόνιμες μέρες του κύκλου μας;   Υπάρχουν συμπτώματα;

Οι γόνιμες μέρες υπολογίζονται πιο εύκολα αν η γυναίκα έχει σταθερό κύκλο για τουλάχιστον το τελευταίο εξάμηνο. Αν, για παράδειγμα ο κύκλος σας είναι 30 ημερών, οι γόνιμες μέρες ξεκινούν την 13η ημέρα και διαρκούν ως και την 16η ημέρα του κύκλου. Έτσι, αν η τελευταία σας περίοδος ήταν στις 5 Νοεμβρίου, οι γόνιμες ημέρες είναι στις 18,19,20 και 21 Νοεμβρίου.

Ένας εύκολος τρόπος να υπολογίζετε τις γόνιμες ημέρες είναι να διαιρείτε τις ημέρες του κύκλου σας με το δύο και να προσθέτετε δύο ημέρες πριν και μία μετά. Και αυτό γιατί ενώ το ωάριο της γυναίκας συνήθως δεν ζει παραπάνω από 24 ώρες, τα σπερματοζωάρια ζουν έως και 3 ημέρες.

Ένας πιο ασφαλής τρόπος υπολογισμού των γόνιμων ημερών είναι να προμηθευτείτε τα ειδικά τεστ ωορρηξίας από το φαρμακείο. Τα τεστ αυτά στην ουσία μετρούν την Ωχρινοτρόπο Ορμόνη (LH), της οποίας τα επίπεδα αυξάνονται πριν την ωορρηξία.

Το κυριότερο σύμπτωμα που παρουσιάζεται κατά τις γόνιμες μέρες είναι η μεταβολή της θερμοκρασίας του σώματος. Όταν έχετε ωορρηξία, η θερμοκρασία του σώματος πέφτει κατά 0,2 βαθμούς C σε σχέση με τη φυσιολογική θερμοκρασία σώματος κάθε γυναίκας.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σας ευχαριστούμε. Τα σχόλια σας μας δίνουν δύναμη να συνεχίσουμε και να γίνουμε καλύτεροι!

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ

online

Προβολές